Illóolajok

összesen 5 termék
cosiMed esszenciális illóolaj citrom - 30 ml
Ft4 344
Kód: 30114
cosiMed esszenciális illóolaj citromfű - 30 ml
Ft2 707
Kód: 30119
cosiMed esszenciális illóolaj eukaliptusz - 30 ml Kód: 30115
cosiMed esszenciális illóolaj mandarin - 30 ml
Ft4 381
Kód: 30120
cosiMed esszenciális illóolaj menta - 30 ml
Ft3 399
Kód: 30129.

Az illóolajok közé tartoznak az esszenciális olajok is, amelyek szintén ismertek Essential. Még az öreg egyiptomiak is felismerték az illóolajok erejét, orvosi és kozmetikai célokra, valamint a halottak csomagolására használták őket. Ezek elválaszthatatlanul kapcsolódnak minden növényi gyógyuláshoz. Képesek befolyásolni a szervezet testi funkcióit és befolyásolni a psziché és érzelmek.

Illóolajok és felhasználásuk

Az illóolajok illékony illatú illóolajokként írhatók le, amelyeket természetes növénytermelő illóolajokból desztillálnak. Három eljárással nyerhetők. Az első a DESTILATION, a nyersanyag eredeti állapotban vízgőzzel desztillált (ez a legfontosabb illóolajok előállítása). Az EXTRAKTION második módszerét elsősorban a szerves oldószerek (kőolaj-éter vagy benzin) kivonására használják. A harmadik a VÁGÁS, ezt a citrushéj előállításához használják. Mindegyik üveg illóolaj akár több száz kilogramm növényt is tartalmaz. A CosiMed illóolajok sötét barna palackokban tárolódnak, hogy megőrizzék az olaj bioaktivitását hosszabb ideig, miközben átlátszóak, hogy megnézzék, mennyi marad az illóolaj a palackban.

Az illóolaj kiválasztásakor fontos figyelembe venni a minőséget és a biológiai aktivitást (a terméknek 100% -ban természetesnek kell lennie). Az olcsó éteres olajok szintetikusak lehetnek, ezért nincs hatásuk. Az illóolajok széles körben használhatók, de minden alkalommal, amikor gondoskodni kell róla, el kell kerülni az egyes illóolajok megfelelő adagolását és hatásait, hogy az egyes olajok hatása ne zavaródjon meg. Az első használat előtt ajánlatos az alkar tűrése allergiás reakcióra.