Cseh egyszer használatos nano szájmaszkok Rehabiq minősítéssel

A vírusok elleni hatékony védekezés napi témánk, különösen ma a COVID-19 ellen küzdünk. A cseppfertőzések terjedését jelentősen csökkentő védőeszközök - nano szájmaszkok - időben történő bevezetésében tudunk segíteni. Cseh kutatóknak sikerült létrehozniuk egy egyedülálló AntiMicrobeWeb R anyagot, amelyből cseh egyszer Rehabiq nano szájmaszkokat készítenek.

Ennek az anyagnak a szerzője és technológusa a Cseh Köztársaság Ing. Marcela Munzarová, aki több mint 15 éve foglalkozik nanotechnológiákkal, és külföldön még "Nanolady"-nek is hívnak. Az AntiMicrobeWeb R anyag fejlesztése közel egy évig tartott. Az AntiMicrobeWeb R egyedülálló a szálak elrendezésében, amely hatékony mechanikai gátat képez nanoszálas membrán formájában. Az egyes rostok közötti távolság olyan kicsi, hogy a vírus átvitelének kockázata nagyon valószínűtlen.P1066721

Az ebből az egyedülálló cseh nanoanyagból készült fátyolok megbízható védelmet nyújtottak a laboratóriumi vizsgálatok során, a részecskék 99,9%-os áteresztőképességével. A tesztelésre a két akkreditált professzionális laboratórium egyikében, a Nelson Labs-ban (USA) került sor. Ennek köszönhetően lehetőség nyílt a nano szájmaszkok első osztályú orvosi eszközként való minősítésére.

Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy az FFP3 légzőkészülékek 98%-os védelmet mutattak, annak ellenére, hogy teljesen illeszkednek az archoz, ellentétben a klasszikus, összehajtott fátyol formával. A szájmaszk szájrésze kivágású, de vele ellentétben a nanoszálak sűrű hálózata ellenére jóval nagyobb légáteresztő képességgel rendelkezik (200 l/m2/s), ami megkönnyíti a légzést. Ezenkívül a szájmaszkok megerősítették a védelem megbízható hatékonyságát akár 12 órán keresztül.

Miért érdemes cseh egyszer használatos nano szájmaszkok használni?

A Rehabiq nano szájmaszkkal nem kell aggódnia az eredet miatt, és nem kell kételkednie a megbízhatóságban. A Rehabiq egyszer használatos nano szájmaszkot a Cseh Köztársaságban gyártják és tanúsítják. Más, tanúsítvánnyal nem rendelkező nano-kendőkkel összehasonlítva mindenki számára megfizethetőek.e8cede56-ddf6-42b2-86c1-72dc4fe47cb8

Most, a második hullámban a koronavírus sokkal erősebben sújtotta az országot, és naponta emelkedik az új fertőzések száma. Védje meg magát és környezetét egy nano szájmaszkkal, és engedje, hogy az egész társaság visszatérjen a játékba.