Kineziológiai tapaszolás

A kineziológiai tapaszolás egy fizioterápia újabb fejlődő módszere. Ennek a terápiának az alapja a rugalmas pamut szalag ragasztása a problémás izomterületekre, amelyek a szalag hatására gyorsabban regenerálódnak, gyógyulnak és aktivizálódnak. Elmondható, hogy az alapelvek és szabályok elsajátítása után szinte bárki csinálhatja. Természetesen egy adott probléma sikeres terápiájához pontosan tudni kell, hogyan kell felragasztani a szalagot. TKT-006

Kineziológiai tapaszolás vagy angolul Kinesiotaping, az nem csak kinezio szalagok. A professzionális munkához számos olyan termék léteznek, amelyek segítenek a terápia hatékonyabbá tételében. Nagyon igénybevett területeken, sportolók túlzott izzadása vagy hosszan tartó áztatás esetén spray-ragasztót használunk, amelyet a szalag ragasztása előtt közvetlenül a bőrrt viszünk fel, és garantálja a tökéletes tapadást. Az érzékeny bőrűek viszont értékelni fogják a szalageltávolítót. Felvisszük a szalagra, és hagyjuk másodpercig . A ragasztó feloldódik, oszt majd a ragasztószalagot kellemetlen vagy húzó érzés nélkül eltávolíthatjuk a bőrről. Mindenki felszerelésének szerves része, aki szalagozással foglalkozik, kétségtelenül kiváló minőségű éles ragasztóolló. Tehát mindenképpen érdemes minőségi szalagokba fektetni. 

Újdonság a szalagozásban az úgynevezett keresztlépések. A Crosstejp, ahogy a neve is sugallja, úgy néz ki, mint egy ragasztórács. Főleg úgynevezett trigger pontok ragasztására szolgál, de sokféle esetben használható, amikor viszonylag kis területtel kell dolgoznunk.P1077852

Egy régebbi, főleg sportolók által széles körben alkalmazott módszer a rögzítőszalaggal fixált ragasztás. A rögzítőszalag a kineziológiaival ellentétben szilárd, nem feszíthető. Főleg ízületekre és izomterületekre használják, amelyeket erősíteni és megerősíteni kell. A rögzítőszalag egy rendkívül erős tapaszként képzelhető el párna nélkül. Felhasználástól függően többféle szélességben gyártják.

Ha szeretne kipróbálni a kineziológiai tapaszolást, a legjobb módja egy taping tanfolyam elvégzése, vagy ha konkrét probléma esetén segítségre van szüksége, keresse fel egy gyógytornászt, aki mindent megmutatja és tanácsot ad.

_DSC1804